Pet najboljih trikova za pranje i peglanje veša

Agencije
Pet najboljih trikova za pranje i peglanje veša

Predstavljamo vam najbolje trikove za pranje i peglanje veša koje ste ikada čuli, među kojima su i način da vratite iskrivljenom šeširu ili kapi originalan oblik, kao i da vratite boju izblijedjeloj odjći!

1. Kako da se veš ne izgužva

Stavite nekoliko kockica leda u mašinu za sušenje veša i uključite srednji program oko 15 minuta. Led će se otopiti i pretvoriti u paru koja će neutralisati sve nabore na odjeći.

2. Vratite deformisanom šeširu oblik

Stavite vodu da proključa u manjoj šerpi, pa smanjite temperaturu i stavite kačket ili šešir kao poklopac. Para će vratiti originalan oblik! Naravno, vodite računa da ivice šešira slučajno ne padnu na ringlu ili da kapa ne upadne u šerpu. Gledajte da se otvor na šeširu poklapa sa prečnikom šerpe.

3. So vraća izblijedjelu boju

U bubanj dodajte 150 g soli i operite veš na uobičajen način. Ovaj metod vraća boju izblijedjeloj odjeći, ali i spiječava da drugi veš izgubi originalnu boju.

Ovo je potpuno bezbjedan metod i možete ga koristiti prilikom svakog pranja, ali nemojte koristiti krupnu morsku so. Osim za boju, so će se pobrinuti i za mrlje, naročito od znoja, buđi ili krvi.

4. Kragna pod konac

Čak i kada se fino ispegla, kragna košulje ne izgleda uvijek baš savršeno. Tu vam u pomoć priskače pegla za kosu! Samo vodite računa da ne držite kragnu u presi previše dugo, kako ne biste progorjeli tkaninu.

5. Vratite originalnu veličinu pamučnoj odjeći koja se skupila

Pamuku je najlakše vratiti originalnu veličinu, a sve što vam je potrebno za to jeste bebi šampon. Potopite skupljenu odjeću u lavor u mlakoj vodi i dodajte 2 kašike bebi šampona. Ostavite da stoji pola sata.

Položite komad po komad odjeće ravno na peškir, pa umotajte da ostane vlažno. Zatim pažljivo odmotajte odjeću i ostavite da ravno leži dok se ne osuši. Trebalo bi da se vratila na originalnu veličinu. (Stil.kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana