Ово вам мачке поручују својим покретима

Г.С.
Ово вам мачке поручују својим покретима

Ваш љубимац комуницира са вама - остаје само да разумијете шта тачно жели да каже

Од стајања на задњим ногама до махања репом и агресивног изгледа, мачке често показују чудна (али шармантна) понашања. Како се испоставило, многи од ових смијешних мачијих гестова су знакови ваша мачка је паметна и користи ове покрете да вам каже нешто о свом расположењу, благостању и жељама.

Ево 3 најчешћа облика мачијег говора тијела.

Реп

Махање репом значи да ваша мачка обраћа пажњу или упозорава. Али ако реп почне превише да маше, ваша мачка је љута или узнемирена. Подигнут реп је знак прихватања и отворености, посебно код мачића.

Очи

Никада не гледајте директно у очи непознате мачке дуго времена – она ​​ће то схватити као агресиван и пркосан знак и може напасти. Када се зенице посебно шире, мачка се уплаши. Сужене зенице сугеришу да мачка може осјетити напетост. Изненађујуће, најбољи начин да успоставите контакт очима са вашом мачком је да жмирите и трепћете – трептање уназад указује да се ваша мачка осјећа безбједно.

Бркови

Бркови, осјетљиве, тактилне длаке које расту на мачијем лицу, сматрају се “компасом” емоција и расположења. Бркови савијени уназад указују на анксиозност и да су мачке непријатне. Напријед закривљени бркови, попут напријед закривљених ушију, указују на будност или да се ваш љубимац припрема за нешто важно, пишу НовостиМагазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана