Ovo vam mačke poručuju svojim pokretima

G.S.
Ovo vam mačke poručuju svojim pokretima

Vaš ljubimac komunicira sa vama - ostaje samo da razumijete šta tačno želi da kaže

Od stajanja na zadnjim nogama do mahanja repom i agresivnog izgleda, mačke često pokazuju čudna (ali šarmantna) ponašanja. Kako se ispostavilo, mnogi od ovih smiješnih mačijih gestova su znakovi vaša mačka je pametna i koristi ove pokrete da vam kaže nešto o svom raspoloženju, blagostanju i željama.

Evo 3 najčešća oblika mačijeg govora tijela.

Rep

Mahanje repom znači da vaša mačka obraća pažnju ili upozorava. Ali ako rep počne previše da maše, vaša mačka je ljuta ili uznemirena. Podignut rep je znak prihvatanja i otvorenosti, posebno kod mačića.

Oči

Nikada ne gledajte direktno u oči nepoznate mačke dugo vremena – ona ​​će to shvatiti kao agresivan i prkosan znak i može napasti. Kada se zenice posebno šire, mačka se uplaši. Sužene zenice sugerišu da mačka može osjetiti napetost. Iznenađujuće, najbolji način da uspostavite kontakt očima sa vašom mačkom je da žmirite i trepćete – treptanje unazad ukazuje da se vaša mačka osjeća bezbjedno.

Brkovi

Brkovi, osjetljive, taktilne dlake koje rastu na mačijem licu, smatraju se “kompasom” emocija i raspoloženja. Brkovi savijeni unazad ukazuju na anksioznost i da su mačke neprijatne. Naprijed zakrivljeni brkovi, poput naprijed zakrivljenih ušiju, ukazuju na budnost ili da se vaš ljubimac priprema za nešto važno, pišu NovostiMagazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana