Ово јефтино средство ће вам помоћи да се ријешите мрава

ГС
Foto: Илустрација

Како су дани све топлији, све више излазимо, или у исто вријеме у наше домове све више улазе разни инсекти, али међу њима су мрави најчешћи и тврдоглави.

Проблем са мравима је што никада не волите само једног или два. Долазе као војска и сваки покушај да их се отарасе претвара се у дугу и мучну, али често неуспјешну борбу са њима.

Када почну да улазе у ваш дом, то значи да траже храну и воду, а изузетно је важно да уклоните храну са столица и радних површина у кухињи, као и остатке хране и мрвице са пода. Међутим, када их уочите у свом дому, обожаваоци британске инфлуенсерке госпође Хинч предлажу једну јефтину ствар: посегните за талком или пудером за бебе. Сваки пудер за бебе ће учинити чуда да са лакоћом отјера мраве из вашег дома. Прах одбија мраве прекидајући њихов феромонски траг. Њихова кожа упија пудер, али им он онда зачепљује дисајне путеве, пише Живим.хр.

Најјефтиније и најефикасније средство
Овај трик је изашао на видјело након што је једна жена питала пратиоце госпође Хинч који воле чишћење и сређивање како да се отарасе мрава из њене куће. Један стручњак за чишћење јој је рекао да посипа пудер у праху по цијелој кући, тврдећи да савршено функционише. Други пратилац је доставио исто рјешење, додајући да га убрзава по кући и испред ње, а ако падне киша, као и послије сваког чишћења, понавља поступак, преноси Српскаинфо.

*Талк је најјефтиније и најефикасније средство“, рекао је трећи пратилац, али се Карен Бекам сложила са овим и потврдила да пудер у праху увијек дјелује. Други пратилац је потврдио ефикасност ове методе, рекавши да ју је управо испробао. Талком је посуо праг улазних врата, оставио недјељу дана и, како тврди, у кућу више није ушао ниједан мрав. Други стручњаци за чишћење међу следбеницима поменутог инфлуенсера такође су представили различите методе као што су уље менте или цимет и бијело винско сирће.
„Набавите бочицу са распршивачем, ставите неколико капи детерџента за судове и уља од пеперминта у њу и воду. Попрскајте подове и биће готови за секунд“, рекао је један пратилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана