Ovo jeftino sredstvo će vam pomoći da se riješite mrava

GS
Foto: Ilustracija

Kako su dani sve topliji, sve više izlazimo, ili u isto vrijeme u naše domove sve više ulaze razni insekti, ali među njima su mravi najčešći i tvrdoglavi.

Problem sa mravima je što nikada ne volite samo jednog ili dva. Dolaze kao vojska i svaki pokušaj da ih se otarase pretvara se u dugu i mučnu, ali često neuspješnu borbu sa njima.

Kada počnu da ulaze u vaš dom, to znači da traže hranu i vodu, a izuzetno je važno da uklonite hranu sa stolica i radnih površina u kuhinji, kao i ostatke hrane i mrvice sa poda. Međutim, kada ih uočite u svom domu, obožavaoci britanske influenserke gospođe Hinč predlažu jednu jeftinu stvar: posegnite za talkom ili puderom za bebe. Svaki puder za bebe će učiniti čuda da sa lakoćom otjera mrave iz vašeg doma. Prah odbija mrave prekidajući njihov feromonski trag. Njihova koža upija puder, ali im on onda začepljuje disajne puteve, piše Živim.hr.

Najjeftinije i najefikasnije sredstvo
Ovaj trik je izašao na vidjelo nakon što je jedna žena pitala pratioce gospođe Hinč koji vole čišćenje i sređivanje kako da se otarase mrava iz njene kuće. Jedan stručnjak za čišćenje joj je rekao da posipa puder u prahu po cijeloj kući, tvrdeći da savršeno funkcioniše. Drugi pratilac je dostavio isto rješenje, dodajući da ga ubrzava po kući i ispred nje, a ako padne kiša, kao i poslije svakog čišćenja, ponavlja postupak, prenosi Srpskainfo.

*Talk je najjeftinije i najefikasnije sredstvo“, rekao je treći pratilac, ali se Karen Bekam složila sa ovim i potvrdila da puder u prahu uvijek djeluje. Drugi pratilac je potvrdio efikasnost ove metode, rekavši da ju je upravo isprobao. Talkom je posuo prag ulaznih vrata, ostavio nedjelju dana i, kako tvrdi, u kuću više nije ušao nijedan mrav. Drugi stručnjaci za čišćenje među sledbenicima pomenutog influensera takođe su predstavili različite metode kao što su ulje mente ili cimet i bijelo vinsko sirće.
„Nabavite bočicu sa raspršivačem, stavite nekoliko kapi deterdženta za sudove i ulja od peperminta u nju i vodu. Poprskajte podove i biće gotovi za sekund“, rekao je jedan pratilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana