Ово је најпрљавији предмет у вашој спаваћој соби, треба га чистити бар једном седмично

ГС
Foto: Илустрација

Једна од најпрљавијих просторија у нашој кући је спаваћа соба, а иако је ви можда сматрате својом оазом за одмор, управо она може садржавати највише бактерија.

Осим саме просторије, ту су и предмети који су као магнет за споменуту честицу, а један од њих посебно се истиче.

Иако би вјероватно многима на ум пали ноћни ормарићи или кревет на којем се налази постељина која се сматра извором прљавштине, постоји и предмет који често занемарујемо, а који се сматра прљавијим од свих осталих.

Можда ће вас изненадити, но најпрљавији предмет у спаваћој соби је ноћна лампа.

На лампе које често држимо у близини кревета скупља се највише честица прашине и бројних других бактерија, а управо њих најчешће занемарујемо те заборављамо очистити.

Многи при мијењању постељине нису ни свјесни колико штетних честица она оставља за собом, најчешће јер су исте невидљиве, а оне, заједно са осталим бактеријама те инсектима који се скупљају око свјетла у љетним ноћима, заустављају се на нашим лампама.

Стручњаци препоручују, преноси Тhe Sun, чишћење овог предмета бар једном седмично, а нарочито ако се исте налазе у непосредној близини кревета чиме се увећава ризик од алергија те разних кожних инфекција или иритација, јавља Klix.ba

У зависности од материјала од којег је лампа, исту можете очистити средствима за стакло, влажном крпом, отопином воде и соде бикарбоне или чак усисивачем.

Такођер, у неким случајевима може послужити и фен подешен на максималну брзину или љепљиви ваљак за длачице који често користимо за одјећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана