Ове ствари никада не бисте требали да чувате испод судопера

GS
Foto: Ilustracija

Јесте ли у посљедње вријеме завирили у ормарић испод судопере? Ако сте попут многих људи, то би могао бити простор који избјегавате да отварате, једноставно зато што сте га натрпали с толико непотребних ствари и чини се да никако не може да остане уредан.

Постоје неке ствари које никада не бисте требали да чувате испод судопере и четири које би требало тамо да стоје. Све што може да апсорбује воду је забрањено.

Замислите само бескрајне гомиле кухињских крпа, потрепштина за прање посуђа, старих сунђера, средстава за чишћење, рециклираних папирнатих кеса – све ово чини листу предмета које већина људи сматра да су прихватљиве за чување испод кухињске судопере, а списак се наставља и даље.

Шта не чувати ​​испод судопере

Додатне залихе

Неотворене кутије кеса за смеће и залихе додатака за машину за судове и детерџената за посуђе и било које додатне, неискоришћене ствари требало би да чувате у ормару или неком другом простору за складиштење како не би натрпали овај вредни простор, каже Лиза Дули, организаторка из Бостона.

Опасне хемикалије

Можда ћете имати повремену потребу за снажним средством за чишћење, попут избјељивача, али те хемикалије требало би да буду безбедно складиштене у гаражи или подруму, ван домета мале дјеце и даље од других свакодневних предмета, каже Дули

Запаљиви производи

То укључује уобичајене производе као што су разређивачи, средства за полирање, боје и нека средства за чишћење, јер се могу насумично запалити у неким условима. Најозлоглашенији узрок спонтаног изгарања су науљене крпе након што се користе за наношење лака за намјештај, каже Андервуд. Ово не треба да стоји у вашој кухињи.

Кухињске крпе и папирнате кесе

Иако су згодни, овим предметима није мјесто испод судопере јер их цурење воде може уништити. Умјесто тога, одложите их у оближњи ормарић или на неко друго мјесто где ћете моћи лакше да их извучете када су вам неопходни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана