Ove stvari nikada ne biste trebali da čuvate ispod sudopera

GS
Foto: Ilustracija

Jeste li u posljednje vrijeme zavirili u ormarić ispod sudopere? Ako ste poput mnogih ljudi, to bi mogao biti prostor koji izbjegavate da otvarate, jednostavno zato što ste ga natrpali s toliko nepotrebnih stvari i čini se da nikako ne može da ostane uredan.

Postoje neke stvari koje nikada ne biste trebali da čuvate ispod sudopere i četiri koje bi trebalo tamo da stoje. Sve što može da apsorbuje vodu je zabranjeno.

Zamislite samo beskrajne gomile kuhinjskih krpa, potrepština za pranje posuđa, starih sunđera, sredstava za čišćenje, recikliranih papirnatih kesa – sve ovo čini listu predmeta koje većina ljudi smatra da su prihvatljive za čuvanje ispod kuhinjske sudopere, a spisak se nastavlja i dalje.

Šta ne čuvati ​​ispod sudopere

Dodatne zalihe

Neotvorene kutije kesa za smeće i zalihe dodataka za mašinu za sudove i deterdženata za posuđe i bilo koje dodatne, neiskorišćene stvari trebalo bi da čuvate u ormaru ili nekom drugom prostoru za skladištenje kako ne bi natrpali ovaj vredni prostor, kaže Liza Duli, organizatorka iz Bostona.

Opasne hemikalije

Možda ćete imati povremenu potrebu za snažnim sredstvom za čišćenje, poput izbjeljivača, ali te hemikalije trebalo bi da budu bezbedno skladištene u garaži ili podrumu, van dometa male djece i dalje od drugih svakodnevnih predmeta, kaže Duli

Zapaljivi proizvodi

To uključuje uobičajene proizvode kao što su razređivači, sredstva za poliranje, boje i neka sredstva za čišćenje, jer se mogu nasumično zapaliti u nekim uslovima. Najozloglašeniji uzrok spontanog izgaranja su nauljene krpe nakon što se koriste za nanošenje laka za namještaj, kaže Andervud. Ovo ne treba da stoji u vašoj kuhinji.

Kuhinjske krpe i papirnate kese

Iako su zgodni, ovim predmetima nije mjesto ispod sudopere jer ih curenje vode može uništiti. Umjesto toga, odložite ih u obližnji ormarić ili na neko drugo mjesto gde ćete moći lakše da ih izvučete kada su vam neophodni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana