Овај зачин ће отпушити одвод, растворити масноћу и уклонити непријатан мирис

GS
Foto: THD

Зачин без којег не може да се замисли ниједно јело, одлично ће отпушити одвод судопере или каде.

Користи се свакодневно за кување, али може се употребити и ако имате проблеме с одводима и цијевима у кухињи и купатилу. Запушен одвод је мука жива, а док дође водоинсталатер прође и недјељу дана. За то вријеме морате да перете судове или да се купате, ако је проблем у купатилу.

Ријешите проблем

Зато сами ријешите проблем. Потребна вам је со, а помоћи ће јој у дјеловању прашак за пециво и сирће. Ако се цијеви често запуше, можете понављати поступак с времена на вријеме. Кад пођете на спавање сипајте у одвод пола шољице соли помешане с једним прашком за пециво. Преко сипајте шољицу сирћета да мешавина запени и оставите тако један минут. Затим сипајте преко шерпу са прокувалом водом (најмање 3 литра). Оставите да стоји до ујутру. Со ће помоћи у разградњи масноће и прљавштине, а сирће и врућа вода ће испрати лијепо цијеви и неутралисати непријатан мирис.

Спријечите запушавање

Да бисте спријечили да се одвод судопере често запуши, не сипајте у њега уље, већ га скупљате у празном тетрапаку или тегли и после баците у ђубре. Исто радите са и талогом кафе и остацима масних јела, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана