Ovaj začin će otpušiti odvod, rastvoriti masnoću i ukloniti neprijatan miris

GS
Foto: THD

Začin bez kojeg ne može da se zamisli nijedno jelo, odlično će otpušiti odvod sudopere ili kade.

Koristi se svakodnevno za kuvanje, ali može se upotrebiti i ako imate probleme s odvodima i cijevima u kuhinji i kupatilu. Zapušen odvod je muka živa, a dok dođe vodoinstalater prođe i nedjelju dana. Za to vrijeme morate da perete sudove ili da se kupate, ako je problem u kupatilu.

Riješite problem

Zato sami riješite problem. Potrebna vam je so, a pomoći će joj u djelovanju prašak za pecivo i sirće. Ako se cijevi često zapuše, možete ponavljati postupak s vremena na vrijeme. Kad pođete na spavanje sipajte u odvod pola šoljice soli pomešane s jednim praškom za pecivo. Preko sipajte šoljicu sirćeta da mešavina zapeni i ostavite tako jedan minut. Zatim sipajte preko šerpu sa prokuvalom vodom (najmanje 3 litra). Ostavite da stoji do ujutru. So će pomoći u razgradnji masnoće i prljavštine, a sirće i vruća voda će isprati lijepo cijevi i neutralisati neprijatan miris.

Spriječite zapušavanje

Da biste spriječili da se odvod sudopere često zapuši, ne sipajte u njega ulje, već ga skupljate u praznom tetrapaku ili tegli i posle bacite u đubre. Isto radite sa i talogom kafe i ostacima masnih jela, prenosi Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana