Овај трик ће вас спасити мука: Ево како да очистите загорjело посуђе

ГС
Овај трик ће вас спасити мука: Ево како да очистите загорjело посуђе

Без обзира колико се трудимо да наше тепсије за печење изгледају сјајно и ново као кад смо их купили, послије неколико мјесеци коришћења већ изгледају старо.

Било да сте их обложили лименом фолијом или папиром за печење, прљавштина се некако нађе на плеху, остављајући вам осјећај као да гостима на вечери морате да кажете да су 'чисти!' кад год их извучете. Овај једноставан трик за чишћење у пет корака гарантује да ћете опрати све мрље које су се у међувремену накупиле.

Узмите своју прљаву тепсију и прелијте је кључалом водом, довољно да се напуни до врха. Оставите је минут, немојте чекати да се вода охлади.

Поспите довољно соде бикарбоне, фокусирајући се на мјеста која су најпрљавија. И то мора бити сода бикарбона, а не прашак за пециво, јер је много јача. На слој соде бикарбоне додајте слој соли. Било која врста соли ће одговарати, али кажу да је крупна морска со најбоља.

У празну боцу са распршивачем додајте бијело винско сирће или јабуково сирће и обилно попрскајте мјешавину соде бикарбоне и соли коју сте направили.

На крају, лагано влажним сунђером орибајте сваки центиметар ваше посуде. За то можете користити и куглицу алуминијумске фолије, ако немате ништа друго при руци, али то је само ако је ваша тепсија само метална и нема посебан премаз. .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана