Овај мирис је права замка за осе и штрљенове, бјеже чим га осјете

Г.С.
Foto: Илустрација

У борби против штеточина попут стршљенова и оса, многи власници кућа трагају за ефикасним и природним рјешењима како би заштитили своје домове и дворишта.

Срећом, постоје бројне методе и стратегије које се могу примјенити како би се ефикасно рјешили оса, али и стршљенова, а које укључују и коришћење природних средстава као што су одређене биљке и рецепти за кућне спрејеве.

Два природна састојка која се могу користити за тјерање оса су екстракт лимуна и течни детерџент за прање судова. Лимунски екстракт се може користити као ефикасан инсектицид и пестицид против оса, док течни детерџент за прање судова може послужити као једноставан и делотворан начин да се ове инсекте елиминишу.

Комбинујући ова два састојка на одговарајући начин, можемо креирати природни спреј за осу који ће ефикасно дјеловати против ових инсеката и заштитити наш дом од њиховог присуства, наводи сајт тодаyсхомеоњнер.

Екстракт лимуна

Екстракт лимуна је ефикасан убица и пестицид за осе. За најбоље резултате, комбинујте три кашике екстракта лимуна и 1 шољу воде. Додајте овај раствор у пластичну бочицу са распршивачем за брз, лак и смртоносан инсектицид.

Ако желите да направите ефикасан репелент, смањите количину екстракта лимуна на пола. Ако се користи у пуној количини, прскање оса требало би да их убије, а прскање гнезда требало би да их спријечи да се врате.

Детерџент за прање судова

Још један добро познати рецепт за убијање оса је детерџент за прање судова и вода. Ова мешавина је одлична јер је лако направити и безопасна је за већину биљака. Напуните пластични распршивач до пола водом. Затим додајте четвртину шоље текућег детерџента за прање судова и њежно промјешајте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана