Ovaj miris je prava zamka za ose i štrljenove, bježe čim ga osjete

G.S.
Foto: Ilustracija

U borbi protiv štetočina poput stršljenova i osa, mnogi vlasnici kuća tragaju za efikasnim i prirodnim rješenjima kako bi zaštitili svoje domove i dvorišta.

Srećom, postoje brojne metode i strategije koje se mogu primjeniti kako bi se efikasno rješili osa, ali i stršljenova, a koje uključuju i korišćenje prirodnih sredstava kao što su određene biljke i recepti za kućne sprejeve.

Dva prirodna sastojka koja se mogu koristiti za tjeranje osa su ekstrakt limuna i tečni deterdžent za pranje sudova. Limunski ekstrakt se može koristiti kao efikasan insekticid i pesticid protiv osa, dok tečni deterdžent za pranje sudova može poslužiti kao jednostavan i delotvoran način da se ove insekte eliminišu.

Kombinujući ova dva sastojka na odgovarajući način, možemo kreirati prirodni sprej za osu koji će efikasno djelovati protiv ovih insekata i zaštititi naš dom od njihovog prisustva, navodi sajt todayshomeonjner.

Ekstrakt limuna

Ekstrakt limuna je efikasan ubica i pesticid za ose. Za najbolje rezultate, kombinujte tri kašike ekstrakta limuna i 1 šolju vode. Dodajte ovaj rastvor u plastičnu bočicu sa raspršivačem za brz, lak i smrtonosan insekticid.

Ako želite da napravite efikasan repelent, smanjite količinu ekstrakta limuna na pola. Ako se koristi u punoj količini, prskanje osa trebalo bi da ih ubije, a prskanje gnezda trebalo bi da ih spriječi da se vrate.

Deterdžent za pranje sudova

Još jedan dobro poznati recept za ubijanje osa je deterdžent za pranje sudova i voda. Ova mešavina je odlična jer je lako napraviti i bezopasna je za većinu biljaka. Napunite plastični raspršivač do pola vodom. Zatim dodajte četvrtinu šolje tekućeg deterdženta za pranje sudova i nježno promješajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana