Ова егзотична љепотица је магнет за срећу

ГС
Ова егзотична љепотица је магнет за срећу

Биљке у простор доносе посебну енергију, што зна свако ко их његује, али неке се издвајају и по својим фенг шуи својствима.

Једна од њих је кливија – собна биљка с меснатим и великим зеленим листовима и чаробним цвијетом, најчешће наранчасте боје.

Цвјета једном годишње, најчешће у прољеће, а њен цвијет је у облику трубице који биљци даје посебну егзотичну љепоту.

Када процвјета, многи кажу да то значи да у вашу кућу ускоро стижу добре вијести.

Међутим, да би кливија уопће процвјетала, потребна је адекватна њега. Одговара јој сјеверна страна у кући, а никако је не треба излагати јаким сунчевим зракама. Одговара јој собна температура, а не треба је зими држати на температури нижој од 10 степени.

Биљка се залијева по потреби, уопће није захтјевна. Зими се залијева на око 20 дана, док је током љета и прољећа треба залијевати чешће.

Младе кливије се пресађују сваке године на прољеће, кад стане цвјетање, у већу теглу. Кливија се може размножавати дијељењем великих биљака, односно, одвајањем младица након цвјетања, а може се размножити и сјеменом.

Кливија заузима своје мјесто у источној филозофији фенг схуи. Сматра се да је њена аура драгоцјена и посебна и да зрачи невјеројатном енергијом. Постоје одређена фенг схуи правила за ову сретну биљку.

Кливију не треба стављати у спаваћу собу, јака енергија цвијета може утјецати на снове и узроковати несаницу.

Биљка је идеална опција за уређење дневног боравка и канцеларије. У овим просторијама имат ће благотворан утјецај на околину и елиминирати негативности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана