На шта требате обратити пажњу приликом уређења дома како бисте олакшали чишћење

ГС
Foto: Илустрација

Дом углавном уређујемо према властитом стилу, а онда избори које смо направили диктирају рутину чишћења.

Квалитетно планирање може скратити вријеме које потрошимо чистећи.

Када купујете софе, креденце и било какве друге комаде намјештаја, потражите оне које имају "ноге". Још боље, купите ормариће који се причвршћују на зид. Ово ће вам олакшати усисавање или брисање.

Ако имате кућног љубимца или малу дјецу која ће вјероватно оставити отисак прстију и трагове бојица на зидовима, избјегавајте мат боје. Умјесто тога се одлучите за сјајне боје које су углавном на бази лакова. Моћи ћете их очистити у само неколико минута.

Софа направљена од коже је идеалан одабир уколико не желите чишћењу посвећивати превише пажње. Само се требате побринути да је одмах пребришете ако се нешто проспе и једном годишње одвојити новац за дубинско чишћење.

Уколико ипак преферирате софу од тканине, купите ону која има микровлакна која су отпорна на мрље. Наравно, увијек можете набавити пресвлаку коју можете опрати у машини. Узмите у обзир да ће тамније боје боље сакрити мрље, али то можда није најбоља опција ако имате кућног љубимца с бијелим крзном

Полице изгледају сјајно на фотографијама на Инстаграму, али у стварности захтијевају додатно брисање прашине. Ипак узмите стаклене ормариће како бисте могли показати своје омиљене предмете, а притом их чувати од веће количине прашине.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана