На ова четири начина уљепшајте свој дом

ГС
Foto: Агенције

Чак и мале промјене, које су притом и приступачне, у ентеријерима могу направити значајне разлике.

Детаљи попут огледала, елегантних мирисних свијећа или занимљиве вазе, имају моћ визуелно промијенити утисак цијеле просторије.

Огледало

Без обзира на то да ли сте љубитељ минималистичког или еклектичног стила уређења ентеријера, огледало ће у сваки простор унијети жељену промјену.

Од једноставних огледала па све до оних стојећих, као што су на примјер тренутно врло популарна огледала са златним оквирима, за који год модел да се одлучите , он ће ентеријеру пружити дозу луксуза.

Огледало је нешто што свакодневно користимо и готово да не постоји стан који га нема, стога је управо огледало детаљ који је, осим што је пријеко потребан, детаљи који чини разлику.

Осим тога, огледало омогућава игру са свјетлом, па интеријер можемо учинити свијетлим, пространијим и визуелно атрактивнијим.

Игра детаљима на зиду

Основа сваког дома су зидови, управо они нам пружају низ могућности у уређењу.

Зид можемо посматрати као празно платно које чека да постане умјетничко дјело.

Бојење зидова засигурно је један од најједноставнијих начина за промјену у интеријеру.

Један зид можете нагласити својом најдражом бојим која ће истакнути остатак намјешта у стану, али постоје и друге могућности.

Осим класичним сликама и умјетнинама, зидове можете украсити породичним фотографијама које ће вас свакодневно подсјећати на неке лијепе тренутке.

Посљедњих година тапете су све популарнији избор у интеријерима, а с обзиром на разноликост боја, модела и текстура сигурни смо да свако може пронаћи савршен дизајн за себе.

Ако имате талента за сликање, ослободите креативност и само осликајте неки од зидова у вашем дому, а ако живите с дјецом, можете и њима препустити тај дио, нарочито ако се ради о дјечјој соби.

Ако уживате у читању и скупљању књига, кућна библиотека може бити одличан избор.

Такође, ако вам у стану недостаје полица, увијек се можете одлучити за неке занимљиве које ће осим практичне имати и естетску функцију у интеријеру.

Расвјета

Данас је врло тешко замислити дом без свјетлости. Осим природне свјетлости, можемо је осигурати и разним расвјетним тијелима.

Зависно од атмосфере коју желите створити у свом дому, могуће је бирати између раскошних кристалних лустера, оних традиционалних, као и оних у индустријском стилу.

Без обзира за који стил се одлучите, расвјета ће сигурно заокружити цјелину и нагласити ваш стил.

Осим плафонске, подна расвјета такође може бити врло занимљив детаљ у ентеријеру, стога, без обзира о којем типу расвјете размишљате, истражите могућности које ће надопунити ваш стил и истаћи оно најбоље.

Декорације

Декорације попут мирисних свијећа које ће дом испунити вашим најдражим нотама, цвијећа, мини бара, столића за кафу украшеног књигама, украсних јастучића, прекривача, постељине и завјеса чак ће и најпразнијем простору дати дозу шарма.

Као и све остало у интеријеру, бирате их зависно од визије стана који сте замислили као вашу оазу.

Немојте се бојати играти с узорцима, текстурама, материјалима и мотивима. Управо су они одраз ваше личности и стила и нешто што ће стан учинити препознатљивим за вас.

За крај, не заборавите: уређење ентеријера, без обзира ради ли се о потпуно новом простору или ономе којем је потребно освјежење може бити дуготрајан и вишеслојан процес.

Након што је ваш дом функционалан, тек онда иду детаљи.

Њима стан не морате напунити преко ноћи, бирајте их помно и нека сваки од њих има своје значење.

Комбинација искусне особе које ће вас савјетовати око техничких ствари при уређењу дома и детаља којима ће те ви испунити свој простор створиће савршену цјелину у којој ћете се осјећати сигурно, удобно и у којој ћете уживати на крају сваког радног дана, преноси индизајн.ртл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана