Mјешавина која уклања непријатне мирисе са намештаја, састојке већ имате у кухињи

Г.С.
Foto: Илустрација

Једноставан, али учинковит трик чишћења коришћењем уобичајених кућних предмета може вам помоћи у уклањању непријатних мириса са тепиха и софа.

Ако не можете да се ријешите непријатног мириса софе постоји трик који ће све ријешити у трен ока, а нећете чак ни требати потрошити пуно новца на скупе производе за чишћење.

Тери Фишер из Ви Бај Ени Хоум открио је свој трик: “Комбинација соде бикарбоне и етеричних уља уклања непријатне мирисе у дому умјесто да их само прикрива и невјероватно је исплатива.”

Све што требате да урадите је да намажете велику количину соде бикарбоне преко мјеста чији мирис вам се не свиђа, преноси Ало. 

“За велике предмете попут софе или тепиха, требаће вам отприлике једна шољица соде бикарбоне”, савјетовао је.


Сода бикарбона је главни састојак јер упија непријатне мирисе умјесто да само мијења мирис. Тери савјетује да помјешате соду бикарбону са неколико капи етеричних уља за онај додатни дашак свјежине.

Мјешавина је здрава за околину

“Одаберите своје омиљено етерично уље лаванде или лимуна и додајте око десет до 15 капи у соду бикарбону. Етерична уља не само да пружају пријатан мирис, већ имају и антибактеријска својства, помажући да се неутралишу бактерије које узрокују непријатне мирисе”, додао је. 

Након наношења мјешавине Тери препоручује да је оставите барем 15 до 30 минута како би дјеловала. 

“Током тог времена, сода бикарбона ће апсорбовати мирисе, док етерична уља прожимају ваздух пријатним мирисом”, додао је. 

Потом то усисајте или исчеткајте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана