Mješavina koja uklanja neprijatne mirise sa nameštaja, sastojke već imate u kuhinji

G.S.
Foto: Ilustracija

Jednostavan, ali učinkovit trik čišćenja korišćenjem uobičajenih kućnih predmeta može vam pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa sa tepiha i sofa.

Ako ne možete da se riješite neprijatnog mirisa sofe postoji trik koji će sve riješiti u tren oka, a nećete čak ni trebati potrošiti puno novca na skupe proizvode za čišćenje.

Teri Fišer iz Vi Baj Eni Houm otkrio je svoj trik: “Kombinacija sode bikarbone i eteričnih ulja uklanja neprijatne mirise u domu umjesto da ih samo prikriva i nevjerovatno je isplativa.”

Sve što trebate da uradite je da namažete veliku količinu sode bikarbone preko mjesta čiji miris vam se ne sviđa, prenosi Alo. 

“Za velike predmete poput sofe ili tepiha, trebaće vam otprilike jedna šoljica sode bikarbone”, savjetovao je.


Soda bikarbona je glavni sastojak jer upija neprijatne mirise umjesto da samo mijenja miris. Teri savjetuje da pomješate sodu bikarbonu sa nekoliko kapi eteričnih ulja za onaj dodatni dašak svježine.

Mješavina je zdrava za okolinu

“Odaberite svoje omiljeno eterično ulje lavande ili limuna i dodajte oko deset do 15 kapi u sodu bikarbonu. Eterična ulja ne samo da pružaju prijatan miris, već imaju i antibakterijska svojstva, pomažući da se neutrališu bakterije koje uzrokuju neprijatne mirise”, dodao je. 

Nakon nanošenja mješavine Teri preporučuje da je ostavite barem 15 do 30 minuta kako bi djelovala. 

“Tokom tog vremena, soda bikarbona će apsorbovati mirise, dok eterična ulja prožimaju vazduh prijatnim mirisom”, dodao je. 

Potom to usisajte ili isčetkajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana