Као да сте их обојали: Како да промијените боју хортензијама

ГС
Као да сте их обојали: Како да промијените боју хортензијама

Жене које воле цвијеће његују у дворишту хортензије које су прелијепе розе, плаве или бијеле боје.

Некада хортензије могу саме промијенити боју, због киселости земљишта, па тако оне које су једне године имале розе цвјетове, следеће године могу имати плаве. Али, то можете и сами да постигнете ако желите. Једино одолијева хортензија крем боје, која може добити само розикасту нијансу.

Али ако желите да ваша хортензија има плаве или љубичасте цвјетове, земљиште око ње мора бити кисело, јер оно помаже да се алуминијум пренесе у биљке и допринесе стварању плаве боје.

Уколико је хортензија плава, значи да је земљиште око ње изузетно кисело. Тако, ако желите цвијет ове боје органско ђубриво ће вам помоћи да додатно закиселите земљиште. Можете да га направите од остатака из кухиње, као што су талог од кафе и кора од банане.

Ако жудите за розе хортензијом посавјетујте се са стручњацима из пољопривредне апотеке који ће вам препоручити производе за снижавање киселости земљишта, што ће резултирати цвјетовима розе боје. Љуска од јаја, пепео, шкољке са мора, кора од лимуна ће учинити да се земљиште ослободи киселости па ћете добити хортензију розе боје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана