Како уклонити тврдокорне мрље од парадајза с одјеће: Једноставније је него што мислите

GS
Foto: Shutterstock

Уколико на вашој одјећи имате мрље од парадајза које ни након неколико прања не спадају, трик за њихово уклањање може бити сунчева свјетлост.

Укљањање мрља од парадајза или парадајз соса могу бити значајан изазов, али уз трик подијељен на друштвеним мрежама можете избјећи дуготрајно рибање одјеће.

Наиме, за скидање мрља од парадајза нећете морати трошити новац на скупе производе за чишћење нити сами припремати било какве препарате од састојака које имате у кући.
Савјет наводи да ће за чишћење бити потребно да оперете умрљани одјевни предмет уобичајеном методом, али да га је потом потребно изложити сунцу.

Сунце се сматра "магичним" рјешењем за флеке од парадајза, а постоји и разлог за то. Испоставило се да УВ зраци разбијају мрље од парадајза, па ако је ваша одјећа прекривена оним тврдокорним које не спадају, пожељећете ово испробати.

Једноставно оперите одјећу као и обично и оставите је на сунцу. Водите рачуна да страна мрље буде окренута према сунчевој свјетлости. Док се осуши, мрља би требала "магично" изблиједити, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана