Kako ukloniti tvrdokorne mrlje od paradajza s odjeće: Jednostavnije je nego što mislite

GS
Foto: Shutterstock

Ukoliko na vašoj odjeći imate mrlje od paradajza koje ni nakon nekoliko pranja ne spadaju, trik za njihovo uklanjanje može biti sunčeva svjetlost.

Ukljanjanje mrlja od paradajza ili paradajz sosa mogu biti značajan izazov, ali uz trik podijeljen na društvenim mrežama možete izbjeći dugotrajno ribanje odjeće.

Naime, za skidanje mrlja od paradajza nećete morati trošiti novac na skupe proizvode za čišćenje niti sami pripremati bilo kakve preparate od sastojaka koje imate u kući.
Savjet navodi da će za čišćenje biti potrebno da operete umrljani odjevni predmet uobičajenom metodom, ali da ga je potom potrebno izložiti suncu.

Sunce se smatra "magičnim" rješenjem za fleke od paradajza, a postoji i razlog za to. Ispostavilo se da UV zraci razbijaju mrlje od paradajza, pa ako je vaša odjeća prekrivena onim tvrdokornim koje ne spadaju, poželjećete ovo isprobati.

Jednostavno operite odjeću kao i obično i ostavite je na suncu. Vodite računa da strana mrlje bude okrenuta prema sunčevoj svjetlosti. Dok se osuši, mrlja bi trebala "magično" izblijediti, prenosi Kliks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana