Како да вам стан изгледа скупље? Исправите ових 13 грешака

Г.С.
Како да вам стан изгледа скупље? Исправите ових 13 грешака

Било да желите да уљепшате стамбени простор или се припремате за продају истог, ови корисни савјети ће вам бити од помоћи.

Мање је више, јефтино може бити скупо, а преплаћено не мора остављати утисак луксузног... Ово важи и за уређење ентеријера којем неке грешке могу дати изглед јефтиног.

Уколико уређујете ентеријер или покушавате да продате некретнину, покушајте да јој ситницама додате вриједност. Заправо, неке честе грешке у ентеријеру чине да он изгледа јефтиније него што јесте, али постоје и предлози како да их исправите и свом ентеријеру подигнете цену.

1. грешка: Пуно украса

Ово је врло честа грешка - шаре, рељефи, боје које се не уклапају, много свега на све стране... Све то чини унутрашњост веома јефтином. Уклоните визуелну буку, смирите боје, склоните украсе.

2. грешка: Јарке боје

Јарке боје су безнадежно застареле. Ако имате кухињу јарке боје, промјените јој фронтове или је префарбајте, гарнитуру јарке боје тапацирајте. Оставите јарке акценте.

3. грешка: Застаријела врата

Застјарела врата могу лако да униште сваки ентеријер. Замијените их бијелим вратима. Чак и ако су од пуног храста, боља су нека обична, једноставна, у скандинавском стилу. Врата ће одмах учинити ваш ентеријер визуелно скупљим.

4. грешка: Неред

Ништа не чини собу јефтинијом од нереда. Неред је такође визуелна бука - свашта обешено на зид, свашта наслагано на полицама, исјечци из часописа итд.

5. грешка: Уграђени плакари

Мало је ствари које чине унутрашњост јефтинијим од офуцаних уградних ормана.

6. грешка: Похабан текстил  

Текстил је нешто што врло често појефтињује унутрашњост и чега ћете се најлакше отарасити. Све завјесе, столњаци и прекривачи који чине унутрашњост јефтинијом морају нестати. Ако имате ограничен буџет, што једноставније и сажетије уредите стан, то ће изгледати скупље.

7. грешка: Висећи лустер с куглама

Лампе такође врло често појефтињују унутрашњост, и многи чак и не обраћају пажњу на то. На примјер, лустер који са ниског плафона иде у различитим правцима.

8. грешка: Гарнитуре или сетови намјештаја

Требало би да се одмах решијите гарнитура намештаја који се састоје од кревета, ормана и два ноћна ормарића. Тако ваш ентеријер изгледа као хотел.

9. грешка: Изложба и хаос од тегли

Ништа не чини купатило или кухињу јефтином од наслаганих тегли.

10. грешка: Недостатак стилског јединства

Ако се унутрашњост састоји од одвојених дијелова различитих стилова или предмета без стила, увијек ће изгледати јефтино.

11. грешка: Пластичне лајсне

Високе лајсне су одавно замијениле застареле пластичне лајсне. На примјер, високе бијеле МДФ лајсне савршено ће се уклопити у скоро сваки ентеријер.

12. грешка: Одсуство собних биљака

Неколико великих собних биљака у великим саксијама дословно ће трансформисати и оплеменити ваш ентеријер. То морају бити велике и обимне биљке, а не уобичајени мали кактус на прозорској дасци.

13. грешка: Неважне слике или триптих ничега

Не купујте слике триптиха. Боље је изабрати једно велико умјетничко дјело за централну собу. Ако имате неку класичну слику, урамите је и окачите на бијели зид. Умјетност може савршено употпунити и подићи ваш стан, преноси Сенсе

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана