Kako da vam stan izgleda skuplje? Ispravite ovih 13 grešaka

G.S.
Kako da vam stan izgleda skuplje? Ispravite ovih 13 grešaka

Bilo da želite da uljepšate stambeni prostor ili se pripremate za prodaju istog, ovi korisni savjeti će vam biti od pomoći.

Manje je više, jeftino može biti skupo, a preplaćeno ne mora ostavljati utisak luksuznog... Ovo važi i za uređenje enterijera kojem neke greške mogu dati izgled jeftinog.

Ukoliko uređujete enterijer ili pokušavate da prodate nekretninu, pokušajte da joj sitnicama dodate vrijednost. Zapravo, neke česte greške u enterijeru čine da on izgleda jeftinije nego što jeste, ali postoje i predlozi kako da ih ispravite i svom enterijeru podignete cenu.

1. greška: Puno ukrasa

Ovo je vrlo česta greška - šare, reljefi, boje koje se ne uklapaju, mnogo svega na sve strane... Sve to čini unutrašnjost veoma jeftinom. Uklonite vizuelnu buku, smirite boje, sklonite ukrase.

2. greška: Jarke boje

Jarke boje su beznadežno zastarele. Ako imate kuhinju jarke boje, promjenite joj frontove ili je prefarbajte, garnituru jarke boje tapacirajte. Ostavite jarke akcente.

3. greška: Zastarijela vrata

Zastjarela vrata mogu lako da unište svaki enterijer. Zamijenite ih bijelim vratima. Čak i ako su od punog hrasta, bolja su neka obična, jednostavna, u skandinavskom stilu. Vrata će odmah učiniti vaš enterijer vizuelno skupljim.

4. greška: Nered

Ništa ne čini sobu jeftinijom od nereda. Nered je takođe vizuelna buka - svašta obešeno na zid, svašta naslagano na policama, isječci iz časopisa itd.

5. greška: Ugrađeni plakari

Malo je stvari koje čine unutrašnjost jeftinijim od ofucanih ugradnih ormana.

6. greška: Pohaban tekstil  

Tekstil je nešto što vrlo često pojeftinjuje unutrašnjost i čega ćete se najlakše otarasiti. Sve zavjese, stolnjaci i prekrivači koji čine unutrašnjost jeftinijom moraju nestati. Ako imate ograničen budžet, što jednostavnije i sažetije uredite stan, to će izgledati skuplje.

7. greška: Viseći luster s kuglama

Lampe takođe vrlo često pojeftinjuju unutrašnjost, i mnogi čak i ne obraćaju pažnju na to. Na primjer, luster koji sa niskog plafona ide u različitim pravcima.

8. greška: Garniture ili setovi namještaja

Trebalo bi da se odmah rešijite garnitura nameštaja koji se sastoje od kreveta, ormana i dva noćna ormarića. Tako vaš enterijer izgleda kao hotel.

9. greška: Izložba i haos od tegli

Ništa ne čini kupatilo ili kuhinju jeftinom od naslaganih tegli.

10. greška: Nedostatak stilskog jedinstva

Ako se unutrašnjost sastoji od odvojenih dijelova različitih stilova ili predmeta bez stila, uvijek će izgledati jeftino.

11. greška: Plastične lajsne

Visoke lajsne su odavno zamijenile zastarele plastične lajsne. Na primjer, visoke bijele MDF lajsne savršeno će se uklopiti u skoro svaki enterijer.

12. greška: Odsustvo sobnih biljaka

Nekoliko velikih sobnih biljaka u velikim saksijama doslovno će transformisati i oplemeniti vaš enterijer. To moraju biti velike i obimne biljke, a ne uobičajeni mali kaktus na prozorskoj dasci.

13. greška: Nevažne slike ili triptih ničega

Ne kupujte slike triptiha. Bolje je izabrati jedno veliko umjetničko djelo za centralnu sobu. Ako imate neku klasičnu sliku, uramite je i okačite na bijeli zid. Umjetnost može savršeno upotpuniti i podići vaš stan, prenosi Sense

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana