Како да се ријешите непријатних мириса у дому

Telegraf
Како да се ријешите непријатних мириса у дому

Често се дешава, нарочито у зимском периоду, да се не баш пријатни мириси "увуку" у кућу и чини се да их се никада нећемо ријешити. Међутим, постоји неколико једноставних трикова да вам дом замирише и да вам други позавиде на томе.

Доносимо вам пет једноставних начина како да се ослободите непријатних мириса у стамбеном простору. Све што вам је потребно вјероватно већ имате, и уз мало труда и уложеног времена пријатни мириси ће се ширити на све стране.

Додајте у воду зачине или етерична уља и кувајте их

Уколико желите да се брзо ријешите мириса који вам се не свиђају или вам не пријају, најједноставније је да у воду ставите зачине поут цимета или биље попут босиљка, и пустите да се кува, а мирис ће се раширити вашим домом.

За ово можете искористити и неко етерично уље које имате при руци, као и, рецимо, кору поморанџе.

Освјежите фотеље, угаоне и кауче

Једноставан начин да их освјежите и неутралишете непријатне мирисе је да узмете боцу са распршивачем и у њу ставите мало вотке, па попрскате по намјештају. Вотка дјелује као природни дезодоранс и неутралисаће већину непријатних мириса.

Освјежите судоперу цитрусима

Мјесто са кога често долази не баш пријатан мирис у кући је свакако судопера, односно одвод.

Уколико вам је потребно брзо рјешење да се ратосиљате мириса који долазе из судопере, додајте у одвод мало нарендане коре лимуна или поморанџе.

Освјежите канту за смеће

Канта за смеће је дефинитивно мјесто у кући са кога долази неугодни мириси, нарочито ако сте спремали рибу или љуштили бијели и црни лук.

На дно канте ставите пар листова папира који ће упити оцијеђену течност, а влажну, мирисну марамицу можете да ставите испод канте за смеће. Тако ће се пријатни мирис проширити просторијом.

Очистите машину за судове сирћетом

Ако се из ваше машине за судове шири непријатан мирис, укључите прање без посуђа, али сипајте двије шољице алкохолног сирћета.

Сви непријатни мириси ће нестати, а уклонићете и нагомилани каменац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана