Kako da se riješite neprijatnih mirisa u domu

Telegraf
Kako da se riješite neprijatnih mirisa u domu

Često se dešava, naročito u zimskom periodu, da se ne baš prijatni mirisi "uvuku" u kuću i čini se da ih se nikada nećemo riješiti. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova da vam dom zamiriše i da vam drugi pozavide na tome.

Donosimo vam pet jednostavnih načina kako da se oslobodite neprijatnih mirisa u stambenom prostoru. Sve što vam je potrebno vjerovatno već imate, i uz malo truda i uloženog vremena prijatni mirisi će se širiti na sve strane.

Dodajte u vodu začine ili eterična ulja i kuvajte ih

Ukoliko želite da se brzo riješite mirisa koji vam se ne sviđaju ili vam ne prijaju, najjednostavnije je da u vodu stavite začine pout cimeta ili bilje poput bosiljka, i pustite da se kuva, a miris će se raširiti vašim domom.

Za ovo možete iskoristiti i neko eterično ulje koje imate pri ruci, kao i, recimo, koru pomorandže.

Osvježite fotelje, ugaone i kauče

Jednostavan način da ih osvježite i neutrališete neprijatne mirise je da uzmete bocu sa raspršivačem i u nju stavite malo votke, pa poprskate po namještaju. Votka djeluje kao prirodni dezodorans i neutralisaće većinu neprijatnih mirisa.

Osvježite sudoperu citrusima

Mjesto sa koga često dolazi ne baš prijatan miris u kući je svakako sudopera, odnosno odvod.

Ukoliko vam je potrebno brzo rješenje da se ratosiljate mirisa koji dolaze iz sudopere, dodajte u odvod malo narendane kore limuna ili pomorandže.

Osvježite kantu za smeće

Kanta za smeće je definitivno mjesto u kući sa koga dolazi neugodni mirisi, naročito ako ste spremali ribu ili ljuštili bijeli i crni luk.

Na dno kante stavite par listova papira koji će upiti ocijeđenu tečnost, a vlažnu, mirisnu maramicu možete da stavite ispod kante za smeće. Tako će se prijatni miris proširiti prostorijom.

Očistite mašinu za sudove sirćetom

Ako se iz vaše mašine za sudove širi neprijatan miris, uključite pranje bez posuđa, ali sipajte dvije šoljice alkoholnog sirćeta.

Svi neprijatni mirisi će nestati, a uklonićete i nagomilani kamenac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana