Интересантни фенг шуи савјети који би могли да вас изненаде

Г.С.
Интересантни фенг шуи савјети који би могли да вас изненаде

Фенг шуи је древна азијска мудрост која се користи за оптимизацију протока енергије у дому. Једна од тих енергија је елемент воде, који је повезан са богатством, мудрошћу и комуникацијом, према кинеској дисциплини.

Због тога је купатило област на коју треба обратити пажњу када је у питању фенг шуи.

Купатило може бити одличан спа простор који ће подржати вашу енергију. Ево неколико једноставних савјета како да направите добар фенг шуи у свом купатилу.

На најосновнијем нивоу, промишљено чување воде коју користите у купатилу ствара добру енергију. Ваша свјесност и пажња у кориштењу овог драгоцјеног ресурса ће се увући у друге области вашег живота, укључујући и начин на који се други понашају према вама.

Да бисте ублажили губитак било каквих ресурса, држите WC даску затвореном када се не користи. Као бонус, ова једноставна навика смањује влажност и влагу у купатилу чиме се буђ и гљивица своде на минимум.

Слично поклопцу тоалета, врата купатила би такођер требало да буду затворена, према кинеској дисциплини на овај начин се спречава “расипање” чи енергије. Ако је могуће, најбоље је визуелно сакрити тоалет.

Биљке у купатилу

Главни проблем са купатилом је вода која тече. Пошто сви воле биљке, жива зелена кућна биљка је један од најпопуларнијих начина да се побољша фенг шуи сваког купатила. Биљка трансформира опадајућу енергију воде у виталну животну енергију. Вода храни биљке, чини их јаким и расте. Осим тога, уносите елемент природе у ову просторију, пише The Spruce.

Редовно прегледајте производе које чувате у купатилу као што су козметика, тоалетни прибор и лијекови. Ови производи имају рок трајања, па баците све што је истекло или више није потребно. Прије свега, не желите да користите производе са истеклим роком трајања.

Редовно чистите простор

Пошто је купатило просторија за чишћење и прочишћавање тијела, обавезно редовно добро очистите просторију. Фенг шуи савјетује да о купатилу размишљате као о свом тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана