Interesantni feng šui savjeti koji bi mogli da vas iznenade

G.S.
Interesantni feng šui savjeti koji bi mogli da vas iznenade

Feng šui je drevna azijska mudrost koja se koristi za optimizaciju protoka energije u domu. Jedna od tih energija je element vode, koji je povezan sa bogatstvom, mudrošću i komunikacijom, prema kineskoj disciplini.

Zbog toga je kupatilo oblast na koju treba obratiti pažnju kada je u pitanju feng šui.

Kupatilo može biti odličan spa prostor koji će podržati vašu energiju. Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako da napravite dobar feng šui u svom kupatilu.

Na najosnovnijem nivou, promišljeno čuvanje vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Vaša svjesnost i pažnja u korištenju ovog dragocjenog resursa će se uvući u druge oblasti vašeg života, uključujući i način na koji se drugi ponašaju prema vama.

Da biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, držite WC dasku zatvorenom kada se ne koristi. Kao bonus, ova jednostavna navika smanjuje vlažnost i vlagu u kupatilu čime se buđ i gljivica svode na minimum.

Slično poklopcu toaleta, vrata kupatila bi također trebalo da budu zatvorena, prema kineskoj disciplini na ovaj način se sprečava “rasipanje” či energije. Ako je moguće, najbolje je vizuelno sakriti toalet.

Biljke u kupatilu

Glavni problem sa kupatilom je voda koja teče. Pošto svi vole biljke, živa zelena kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina da se poboljša feng šui svakog kupatila. Biljka transformira opadajuću energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih jakim i raste. Osim toga, unosite element prirode u ovu prostoriju, piše The Spruce.

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu kao što su kozmetika, toaletni pribor i lijekovi. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa bacite sve što je isteklo ili više nije potrebno. Prije svega, ne želite da koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja.

Redovno čistite prostor

Pošto je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tijela, obavezno redovno dobro očistite prostoriju. Feng šui savjetuje da o kupatilu razmišljate kao o svom tijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana