Гучијева кућа стила у Лондону вриједи 66,6 милиона долара

ГС
Гучијева кућа стила у Лондону вриједи 66,6 милиона долара

Приватна палата породице Гучи у Лондону, која се простире на 14.000 квадратних метара, једна је од најскупљих некретнина на свијету.

Може се и изнајмити за 48.400 долара недјељно,а продаје се за 66,6 милиона долара.

Вила је била резиденција породице Гучи. Налази се у улици Графтон, у градској четврти Мејфер, датира из 1769. године, а некада је у вили живио британски канцелар. Гучијева палата је рестаурирана, има сутерен, приземље, четири спрата, осам спаваћих соба, базен, зимски врт, теретану и биоскоп.

Раскошну палату у неокласичном стилу дизајнирао је архитекта сер Роберт Тејлор. Има високе плафоне, грузијске камине и мермерни базен.

Вила Гучијевих некада је била позната резиденција Лорда Бругама, британског државника из 19. вијека, који је постао високи канцелар 1830. године. 

Породица Гучи вилу је купила 1998, три године након што је амерички дизајнер Том Форд именован за креативног директора.

Сједиште високе моде премјештено је 1994. године из Милана у Лондон, када је компанија „Invescorp" преузела власништво над брендом „Гучи".

Инвестициони фонд желио је да удаљи бренд од убиства Мауриција Гучија, ког је убила бивша супруга 1995. године.

Тако је лондонска палата постала ново средиште компаније.

"Бивша вила Гучи, глобално сједиште бренда, најбоља је вила која се тренутно продаје или изнајмљује у Лондону. У њој су Том Форд и Доменико де Соле забављали Александра Меквина, Ану Винтур и Франсу Пиноа, У њој је канцелар Лорд Бругам угостио краљицу Викторију и војводу од Велингтона", рекао је Гери Хершам, оснивач компаније „Beauchamp Estates", која је ангажована да прода или изнајми луксузну вилу.  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана