Gučijeva kuća stila u Londonu vrijedi 66,6 miliona dolara

GS
Gučijeva kuća stila u Londonu vrijedi 66,6 miliona dolara

Privatna palata porodice Guči u Londonu, koja se prostire na 14.000 kvadratnih metara, jedna je od najskupljih nekretnina na svijetu.

Može se i iznajmiti za 48.400 dolara nedjeljno,a prodaje se za 66,6 miliona dolara.

Vila je bila rezidencija porodice Guči. Nalazi se u ulici Grafton, u gradskoj četvrti Mejfer, datira iz 1769. godine, a nekada je u vili živio britanski kancelar. Gučijeva palata je restaurirana, ima suteren, prizemlje, četiri sprata, osam spavaćih soba, bazen, zimski vrt, teretanu i bioskop.

Raskošnu palatu u neoklasičnom stilu dizajnirao je arhitekta ser Robert Tejlor. Ima visoke plafone, gruzijske kamine i mermerni bazen.

Vila Gučijevih nekada je bila poznata rezidencija Lorda Brugama, britanskog državnika iz 19. vijeka, koji je postao visoki kancelar 1830. godine. 

Porodica Guči vilu je kupila 1998, tri godine nakon što je američki dizajner Tom Ford imenovan za kreativnog direktora.

Sjedište visoke mode premješteno je 1994. godine iz Milana u London, kada je kompanija „Invescorp" preuzela vlasništvo nad brendom „Guči".

Investicioni fond želio je da udalji brend od ubistva Mauricija Gučija, kog je ubila bivša supruga 1995. godine.

Tako je londonska palata postala novo središte kompanije.

"Bivša vila Guči, globalno sjedište brenda, najbolja je vila koja se trenutno prodaje ili iznajmljuje u Londonu. U njoj su Tom Ford i Domeniko de Sole zabavljali Aleksandra Mekvina, Anu Vintur i Fransu Pinoa, U njoj je kancelar Lord Brugam ugostio kraljicu Viktoriju i vojvodu od Velingtona", rekao je Geri Heršam, osnivač kompanije „Beauchamp Estates", koja je angažovana da proda ili iznajmi luksuznu vilu.  
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana