Фенг шуи савјети: Како окитити јелку да би нам нова година донијела срећу и богатство

дејли мејл
Foto: pixabay

Купили сте јелку и почиње омиљени дио – украшавање! Послушајте шта фенг шуи учитељи савјетују како да је окитите и гдје да је смјестите како би покренула добру енергију и донијела вам бољу нову годину.

Вријеме празника је увијек стресно, како за кућни буџет тако и због припрема и еуфорије. Фенг шуи не само да помаже у уређењу дома и доприноси благостању већ нам нуди и савјете како да новогодишњу и божићну декорацију уредимо тако да нам ствара позитивну енергију у дому.

Уколико мислите да је потпуно свеједно гдје ћете ставити новогодишњу јелку и како ћете је украсити, варате се! Мјесто за јелку по фенг шуију је од изузетне важности јер ће донијети хармонију у дом.

Фенг шуи стручњаци предлажу да јелку смјестите у зависности од тога шта желите и очекујете од наредне године:
Исток (здравље и породица)
Југоисток (новац и обиље)
Југ (слава и репутација)

Осим што сте изабрали повољно место, украсите је бојама које ће вам донијети бољу каријеру, више здравља, љубави и благостања.

Ево које су боје најбоље за јелку:
Сјевер (за каријеру) – лампиони у плавој, сивој, црној и бијелој боји окачите на сјевер, јер симболишу водене и металне елементе.
Запад (креативност) – убаците боје попут сиве и земљаних тонова које ће постаћи вашу кративну страну.

Центар (за срце) – све исте боје као за сјевероисток и југозапад. Центар је срце јелке и кључан елемент, као што је и у нашем организму ово најважнији орган.
Сјевероисток (за самопоуздање) – препоручују се украси у црвеној, пинк, жутој и земљаним тоновима. Ове боје симболишу ватру и земљу и одличне су за изградњу личности.

Сјеверозапад (за повезивање и комуникацију) – исте боје и украсе које сте употребили за западни део како би изградили боље односе са другима у наредној години.
Југозапад (за љубав) – овај дио јелке украсите истим елементима као и сјевероисток и надајте се години пуној љубави.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана