Feng šui savjeti: Kako okititi jelku da bi nam nova godina donijela sreću i bogatstvo

dejli mejl
Foto: pixabay

Kupili ste jelku i počinje omiljeni dio – ukrašavanje! Poslušajte šta feng šui učitelji savjetuju kako da je okitite i gdje da je smjestite kako bi pokrenula dobru energiju i donijela vam bolju novu godinu.

Vrijeme praznika je uvijek stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savjete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gdje ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mjesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će donijeti harmoniju u dom.

Feng šui stručnjaci predlažu da jelku smjestite u zavisnosti od toga šta želite i očekujete od naredne godine:
Istok (zdravlje i porodica)
Jugoistok (novac i obilje)
Jug (slava i reputacija)

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam donijeti bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:
Sjever (za karijeru) – lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i bijeloj boji okačite na sjever, jer simbolišu vodene i metalne elemente.
Zapad (kreativnost) – ubacite boje poput sive i zemljanih tonova koje će postaći vašu krativnu stranu.

Centar (za srce) – sve iste boje kao za sjeveroistok i jugozapad. Centar je srce jelke i ključan element, kao što je i u našem organizmu ovo najvažniji organ.
Sjeveroistok (za samopouzdanje) – preporučuju se ukrasi u crvenoj, pink, žutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simbolišu vatru i zemlju i odlične su za izgradnju ličnosti.

Sjeverozapad (za povezivanje i komunikaciju) – iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni deo kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.
Jugozapad (za ljubav) – ovaj dio jelke ukrasite istim elementima kao i sjeveroistok i nadajte se godini punoj ljubavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana