Ево у чему се огледају предности чишћења куће

ГС
Foto: Илустрација

Чишћење животног простора представља добар начин да се смањи анксиозност и стрес, а неред у кући повећава ниво хормона стреса, кортизола у нашем тијелу.

Такође, има негативан утицај и на ментално здравље људи што ствара напетост и несигурност.

Осим што помаже у ослобађању ендорфина, сређивање дома такође представља добар вид вјежбања. Дакле, помаже у сагоријевању додатних калорија, али пружа и осјећај задовољства јер можете боље да организујете простор у коме живите.

Мирис дома има снажан утицај и на ментално здравље људи. Ако у вашем животном простору постоји пријатан мирис, бићете опуштенији и имаћете више енергије. С друге стране, неуредна кућа лоше утиче и на спавање. Ако је све сређено и на свом мјесту, то доприноси здравом и квалитетном сну јер простор без нереда повећава позитивну енергију у собама што помаже и да се током ноћи одморите.

Кад ствари око вас нису сложене и чисте, то може да вам одвуче пажњу.

Дакле, када очистите кућу и уклоните сав неред из ње, тада ће се повећати и ниво ваше концентрације. Чишћење животног простора пружа осјећај да сте нешто корисно урадили, а резултати уложеног труда су одмах видљиви. И оно што је најважније, то ће вас учинити срећним. Свима је добро познат осјећај задовољства када, након сређивања дома, попијете кафу или чај, преноси Магазин Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана