Evo u čemu se ogledaju prednosti čišćenja kuće

GS
Foto: Ilustracija

Čišćenje životnog prostora predstavlja dobar način da se smanji anksioznost i stres, a nered u kući povećava nivo hormona stresa, kortizola u našem tijelu.

Takođe, ima negativan uticaj i na mentalno zdravlje ljudi što stvara napetost i nesigurnost.

Osim što pomaže u oslobađanju endorfina, sređivanje doma takođe predstavlja dobar vid vježbanja. Dakle, pomaže u sagorijevanju dodatnih kalorija, ali pruža i osjećaj zadovoljstva jer možete bolje da organizujete prostor u kome živite.

Miris doma ima snažan uticaj i na mentalno zdravlje ljudi. Ako u vašem životnom prostoru postoji prijatan miris, bićete opušteniji i imaćete više energije. S druge strane, neuredna kuća loše utiče i na spavanje. Ako je sve sređeno i na svom mjestu, to doprinosi zdravom i kvalitetnom snu jer prostor bez nereda povećava pozitivnu energiju u sobama što pomaže i da se tokom noći odmorite.

Kad stvari oko vas nisu složene i čiste, to može da vam odvuče pažnju.

Dakle, kada očistite kuću i uklonite sav nered iz nje, tada će se povećati i nivo vaše koncentracije. Čišćenje životnog prostora pruža osjećaj da ste nešto korisno uradili, a rezultati uloženog truda su odmah vidljivi. I ono što je najvažnije, to će vas učiniti srećnim. Svima je dobro poznat osjećaj zadovoljstva kada, nakon sređivanja doma, popijete kafu ili čaj, prenosi Magazin Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana