Доласком прољећа добро је направити ове двије ствари

ГС
Foto: Илустрација

Прољеће је идеално вријеме за промјене, за чишћење дома од сувишних ствари, али и за чишћење ума од лоших мисли и стреса.

Увођењем реда у живот те повезивањем с природом и људима око себе, креирате пут до срећнијег и позитивнијег живота. Ове двије ствари бисте свакако требали направити.

Уредите врт

Размислите о томе колико сте срећни и захвални на комадићу земље који имате уз кућу. Искористите то па посадите нове биљке, биле оне само декоративне или за припрему јела. Бригом за биљке заправо се повезујете са земљом и чистите мисли од лоше енергије.

Уколико немате врт јер живите у стану, направите малу зелену оазу на балкону или на добро осунчаном дијелу дома. Битно је да сте окружени биљкама о којима редовно бринете.

Поклоните вишак ствари

Један од најбољих начина за рјешавање нагомиланих ствари у дому, које вас заправо гуше, је даровати их некоме коме су потребне. Примите се посла па добро прегледајте цијелу кућу, све ормаре и ладице. Одвојите ствари које вам већ дуго стоје, јер их чувате под изликом 'можда затреба'.

Вишак одјеће, обуће, кухињских помагала, намјештаја, дека, играчака, хране... добро ће некоме доћи, посебно у данашње вријеме кад многи људи једва спајају крај с крајем.

Распитајте се која удружења помажу таквим људима или погледајте мало боље око себе, могуће је да неко коме су те ствари потребне живи врло близу вас, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана