Dolaskom proljeća dobro je napraviti ove dvije stvari

GS
Foto: Ilustracija

Proljeće je idealno vrijeme za promjene, za čišćenje doma od suvišnih stvari, ali i za čišćenje uma od loših misli i stresa.

Uvođenjem reda u život te povezivanjem s prirodom i ljudima oko sebe, kreirate put do srećnijeg i pozitivnijeg života. Ove dvije stvari biste svakako trebali napraviti.

Uredite vrt

Razmislite o tome koliko ste srećni i zahvalni na komadiću zemlje koji imate uz kuću. Iskoristite to pa posadite nove biljke, bile one samo dekorativne ili za pripremu jela. Brigom za biljke zapravo se povezujete sa zemljom i čistite misli od loše energije.

Ukoliko nemate vrt jer živite u stanu, napravite malu zelenu oazu na balkonu ili na dobro osunčanom dijelu doma. Bitno je da ste okruženi biljkama o kojima redovno brinete.

Poklonite višak stvari

Jedan od najboljih načina za rješavanje nagomilanih stvari u domu, koje vas zapravo guše, je darovati ih nekome kome su potrebne. Primite se posla pa dobro pregledajte cijelu kuću, sve ormare i ladice. Odvojite stvari koje vam već dugo stoje, jer ih čuvate pod izlikom 'možda zatreba'.

Višak odjeće, obuće, kuhinjskih pomagala, namještaja, deka, igračaka, hrane... dobro će nekome doći, posebno u današnje vrijeme kad mnogi ljudi jedva spajaju kraj s krajem.

Raspitajte se koja udruženja pomažu takvim ljudima ili pogledajte malo bolje oko sebe, moguće je da neko kome su te stvari potrebne živi vrlo blizu vas, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana