Да ли знате зашто четкице за зубе имају влакна различитих боја?

GS
Foto: X.com

Било да имате обичну четкицу или фенси електрични уређај, надамо се да нам је свима заједничка једна ствар, а то је да је свакодневно користимо.

Међутим, јасно је да људи не знају баш много о томе судећи по њиховој реакцији након што су коначно сазнали зашто четкице за зубе имају влакна различитих боја.

Ако сте икада одвојили вријеме да заиста погледате своју четкицу за зубе, можда сте приметили да су влакна заправо различите боје.

Па, она нису само дизајна ради, већ заправо постоји практична сврха иза њиховог присуства.

Мистерија четкице за зубе

Џес која је власница профила @јмац8781, на ТикТок-у је подијелила значење иза влакана различитих боја на вашој четкици, и може се рец́и да су гледаоци били одушевљени откриц́ем.

Започела је видео објашњавајуц́и: „Ево животног трика који вероватно нисте знали.

„Да ли сте се икада запитали зашто ваша четкица за зубе има различите боје?

,,Постоји разлог за то."

ТикТокерка је даље открила: „Најмања боја, обично при врху, треба да вам покаже колико пасте за зубе заправо треба да користите.

Иако, то заправо има смисла с обзиром на то да препоручена количина пасте за зубе коју свака одрасла особа треба да користи је отприлике величине грашка.

„Заправо не би требало да стављате пасту за зубе дуж четкице“, наставила је Џес.

Ако сте се питали о четкицама за зубе за дјецу, оне такође имају сличан индикатор, са мањим тамним влакнима и постављеним према средини четкице.

Џес је додала: „Ево четкице за зубе за малишане. Можете видети да вам плава боја у средини показује тачно колико пасте за зубе треба да ставите.

НХС препоручује да „користите малу количину пасте за зубе за бебе и малу дјецу до три године, и количину величине грашка за дјецу узраста од три до шест година“.

Међутим, чини се да је Џесин савет прилично прецизан за четкице за одрасле, а корисници на ТикТок-у су то и потврдили, преноси Tyla.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана