Da li znate zašto četkice za zube imaju vlakna različitih boja?

GS
Foto: X.com

Bilo da imate običnu četkicu ili fensi električni uređaj, nadamo se da nam je svima zajednička jedna stvar, a to je da je svakodnevno koristimo.

Međutim, jasno je da ljudi ne znaju baš mnogo o tome sudeći po njihovoj reakciji nakon što su konačno saznali zašto četkice za zube imaju vlakna različitih boja.

Ako ste ikada odvojili vrijeme da zaista pogledate svoju četkicu za zube, možda ste primetili da su vlakna zapravo različite boje.

Pa, ona nisu samo dizajna radi, već zapravo postoji praktična svrha iza njihovog prisustva.

Misterija četkice za zube

Džes koja je vlasnica profila @jmac8781, na TikTok-u je podijelila značenje iza vlakana različitih boja na vašoj četkici, i može se reći da su gledaoci bili oduševljeni otkrićem.

Započela je video objašnjavajući: „Evo životnog trika koji verovatno niste znali.

„Da li ste se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima različite boje?

,,Postoji razlog za to."

TikTokerka je dalje otkrila: „Najmanja boja, obično pri vrhu, treba da vam pokaže koliko paste za zube zapravo treba da koristite.

Iako, to zapravo ima smisla s obzirom na to da preporučena količina paste za zube koju svaka odrasla osoba treba da koristi je otprilike veličine graška.

„Zapravo ne bi trebalo da stavljate pastu za zube duž četkice“, nastavila je Džes.

Ako ste se pitali o četkicama za zube za djecu, one takođe imaju sličan indikator, sa manjim tamnim vlaknima i postavljenim prema sredini četkice.

Džes je dodala: „Evo četkice za zube za mališane. Možete videti da vam plava boja u sredini pokazuje tačno koliko paste za zube treba da stavite.

NHS preporučuje da „koristite malu količinu paste za zube za bebe i malu djecu do tri godine, i količinu veličine graška za djecu uzrasta od tri do šest godina“.

Međutim, čini se da je Džesin savet prilično precizan za četkice za odrasle, a korisnici na TikTok-u su to i potvrdili, prenosi Tyla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana