Четири моћна рецепта за уклањање влаге и буђи у вашем дому

ГС
Четири моћна рецепта за уклањање влаге и буђи у вашем дому

Ове природне препарате за уклањање влаге и буђи можете направити сами.

Влага и буђ у вашем дому не само да изгледају ружно, него што је још горе – могу бити узрок многих обољења, од којих су најчешћа респираторна обољења и разне врсте инфекција. Осим тога, могу утицати и на развој алергија. Ако имате влагу или буђ у вашем дому, ријешите их се природним путем. Ево како:

Уље чајевца

У боци с распршивачем помјешајте 450 милилитара воде и двије кашићице уља чајевца. Добро протресите и попрскајте по површинама. Оставите да тако одстоји и немојте то мјесто накнадно брисати крпом. Треба нагласити како је мирис прилично интензиван и да ће се задржати у вашем дому неколико дана.

Алкохолно сирће

Оно елиминише око 90 одсто буђи и влаге. Сирће сипајте у боцу с распршивачем и попрскајтена угрожена мјеста. Оставите неко вријеме да “одради” посао. С обзиром на то да сирће има прилично јак мирис, можете му додати неколико капи етеричног уља, најбоље лимуна, јер је оно довољно снажно да замаскира неугодан мирис сирћета. С друге стране, није толико јако да има неповољан утицај на особе осјетљиве на мирисе.

Сода бикарбона

Она је сама по себи одлично средство за чишћење, а у овом конкретном случају можете је помијешати са сирћетом или водом.

Сјеменке грејпа

У боцу с распршивачем улијте 450 милилитара воде и 20 капи екстракта сјеменки грејпа. Потом боцу добро протресите како би се састојци сјединили. Течност попрскајте по проблематичним подручјима и оставите да одстоји. Нема потребе да касније бришете средство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана