Četiri moćna recepta za uklanjanje vlage i buđi u vašem domu

GS
Četiri moćna recepta za uklanjanje vlage i buđi u vašem domu

Ove prirodne preparate za uklanjanje vlage i buđi možete napraviti sami.

Vlaga i buđ u vašem domu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu uticati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili buđ u vašem domu, riješite ih se prirodnim putem. Evo kako:

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomješajte 450 mililitara vode i dvije kašićice ulja čajevca. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno brisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana.

Alkoholno sirće

Ono eliminiše oko 90 odsto buđi i vlage. Sirće sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajtena ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osjetljive na mirise.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomiješati sa sirćetom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U bocu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana