Четири најчешће грешке код прања веша

Агенције
Foto: Илустрација

Прање веша у веш машини изгледа једноставно, али већина људи несвесно прави одређене грешке због којих се веш добро не опере.

Превише трљате флеке
Спремили сте омиљену мајицу да убаците у машину, а онда сте угледали флеку. Почели сте да је трљате из све снаге како бисте је уклонили. Али, то је велика грешка. Ако на тај начин третирате флеке на тканини, онда ћете оштетити одећу. Брзо ће се истрошити и неће више бити за ношење. Чим видите мрљу, брзо реагујте, тако ћете је лакше уклонити. Увек користите бијелу крпу тако да се боје не могу пренијети. Тапкајте споља према изнутра како бисте најбоље скинули флеку.

Користите превише детерџента

Превише детерџента у веш машини може да има контраефекат, те задржи прљавштину извучену с одеће и остане на дијеловима одјеће које се не могу испрати попут крагне, што доводи до накупљања бактерија. Зато, употребите само половину детерџента који иначе користите, те постепено повећавајте количину док вам одјећа не буде чиста.

Остављате отворене рајсфершлусе

Метални рајсфершлуси могу уништити осјетљиву одећу коју истовремено перете. Стога, никако их немојте држати отворене.

Остављате кошуље закопчане

Иако дјелује као добра идеја, овај потез може да истроши дугмиће и рупице за дугмиће и изазове пуцање дугмади. Одвојите вријеме за откопчавање прије него што баците одјећу у веш машину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана