Četiri najčešće greške kod pranja veša

Agencije
Foto: Ilustracija

Pranje veša u veš mašini izgleda jednostavno, ali većina ljudi nesvesno pravi određene greške zbog kojih se veš dobro ne opere.

Previše trljate fleke
Spremili ste omiljenu majicu da ubacite u mašinu, a onda ste ugledali fleku. Počeli ste da je trljate iz sve snage kako biste je uklonili. Ali, to je velika greška. Ako na taj način tretirate fleke na tkanini, onda ćete oštetiti odeću. Brzo će se istrošiti i neće više biti za nošenje. Čim vidite mrlju, brzo reagujte, tako ćete je lakše ukloniti. Uvek koristite bijelu krpu tako da se boje ne mogu prenijeti. Tapkajte spolja prema iznutra kako biste najbolje skinuli fleku.

Koristite previše deterdženta

Previše deterdženta u veš mašini može da ima kontraefekat, te zadrži prljavštinu izvučenu s odeće i ostane na dijelovima odjeće koje se ne mogu isprati poput kragne, što dovodi do nakupljanja bakterija. Zato, upotrebite samo polovinu deterdženta koji inače koristite, te postepeno povećavajte količinu dok vam odjeća ne bude čista.

Ostavljate otvorene rajsferšluse

Metalni rajsferšlusi mogu uništiti osjetljivu odeću koju istovremeno perete. Stoga, nikako ih nemojte držati otvorene.

Ostavljate košulje zakopčane

Iako djeluje kao dobra ideja, ovaj potez može da istroši dugmiće i rupice za dugmiće i izazove pucanje dugmadi. Odvojite vrijeme za otkopčavanje prije nego što bacite odjeću u veš mašinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana