Балконско цвијеће које воли сунце

ГС
Foto: Илустрација

Уколико се ваш балкон налази на сунчаној страни и немате много времена за бригу о цвијећу, онда су ове биљке прави избор.

Петуније

Ове једногодишње биљке би требало залијевати ујутру и увече, када су највеће врућине и не би требало да поквасите листове и цвијет. У јуну треба да се обрежу први пут и послије у августу, а цвјетове који свену треба уклонити.

Вербена

Може да се пронађе у црвеној, ружичастој, плавој, љубичастој, жутој и бијелој боји са зеленим тврђим рецкастим листићима, које могу на додир руке да оставити лаган осјећај пецкања. Постоји грмолика вербена и пузавица. Вебене се залијева док се биљка не прими, а послије не би требало претјеривати са водом.

Мушкатле

Многи их називају и краљицама балкона! Има их у разним бојама, а дијеле се у двије групе пузавице и грмолике мушкатле. Има их у разним бојама, а цвјетови су једноредни или вишередни. Препоручљиво је да се залијевају ујутру, а када почне нови раст, храните биљку двије недјеље избалансираним течним гнојивом током прољећа, када се формира цвијет, додајте већу концентрацију калијума за биљке, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана