Balkonsko cvijeće koje voli sunce

GS
Foto: Ilustracija

Ukoliko se vaš balkon nalazi na sunčanoj strani i nemate mnogo vremena za brigu o cvijeću, onda su ove biljke pravi izbor.

Petunije

Ove jednogodišnje biljke bi trebalo zalijevati ujutru i uveče, kada su najveće vrućine i ne bi trebalo da pokvasite listove i cvijet. U junu treba da se obrežu prvi put i poslije u avgustu, a cvjetove koji svenu treba ukloniti.

Verbena

Može da se pronađe u crvenoj, ružičastoj, plavoj, ljubičastoj, žutoj i bijeloj boji sa zelenim tvrđim reckastim listićima, koje mogu na dodir ruke da ostaviti lagan osjećaj peckanja. Postoji grmolika verbena i puzavica. Vebene se zalijeva dok se biljka ne primi, a poslije ne bi trebalo pretjerivati sa vodom.

Muškatle

Mnogi ih nazivaju i kraljicama balkona! Ima ih u raznim bojama, a dijele se u dvije grupe puzavice i grmolike muškatle. Ima ih u raznim bojama, a cvjetovi su jednoredni ili višeredni. Preporučljivo je da se zalijevaju ujutru, a kada počne novi rast, hranite biljku dvije nedjelje izbalansiranim tečnim gnojivom tokom proljeća, kada se formira cvijet, dodajte veću koncentraciju kalijuma za biljke, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana