Шта представља костим који је носила Teya Dora

Агенције
Шта представља костим који је носила Teya Dora

Teya Dora с пјесмом "Рамонда" одлази на Евровизију, а о њеном упечатљивом наступу и костиму не престаје да се прича.

Талентована Теодора Павловска, умјетничког имена Teya Dora, представљаће Србију на овогодишњој Евровизији у Шведској пјесмом "Рамонда" која је освојила публику већ након представљања у другој полуфиналној вечери Пјесме за Евровизију.

Евровизија ће бити одржана од 7. до 11. маја у Малмеу, а шта се крије иза наступа ове сјајне умјетнице која је свјетску славу постигла и претходним хитом "Џанум"?

Цвијет који у српској историји има посебну симболику, за њу представља симбол борбе, храбрости и истрајности, а захваљујући арт дирекцији Бранка Тмушића, снага пјесме је изванредно дочарана и сцјенским наступом.

-Идеја је била да се представи драматична бајка која прича причу о храбрости, истрајности, али и фрагилности. Она која подсјећа да после кише увијек дође сунце, да је светло на крају тунела, да је ноћ најтамнија пред свитање. Аудио-визуелни наратив перформанса говори универзалним језиком, те може да се разуме на глобалном нивоу, али са јаком, локалном поруком коју носи симбол цвета рамонде  открили су из пјевачициног тима, а импресивном утиску доприноси и упечатљив модни сегмент.

Костим за Teya Doru креирала је Мина Цветиновић, која је истакла да је надахнуће црпила из чисте емоције пјесме.

-Стајлинг представља јачину стијене, као и рамондину снагу да се поново роди и дигне из пепела. Панталоне су редизајн, одрађене у distressed маниру, а, симболично, како костим иде ка горе, добијамо елегантнији и финији моменат -, рекла је она.

Шминка и фризура употпуниле су читаву идеју, захваљујући Николи Ракићу и Милици Лукаји.

Слојевитост Teya Dorinog наступа доприноси и његовој комплексности, као и изврсности, а за то су били задужени Teya Dora лично, уз арт дирекцију Бранка Тмушића и Ребија, режију Игора Басоровића и продукцију Милице Фајгељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана