Šta predstavlja kostim koji je nosila Teya Dora

Agencije
Šta predstavlja kostim koji je nosila Teya Dora

Teya Dora s pjesmom "Ramonda" odlazi na Evroviziju, a o njenom upečatljivom nastupu i kostimu ne prestaje da se priča.

Talentovana Teodora Pavlovska, umjetničkog imena Teya Dora, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji u Švedskoj pjesmom "Ramonda" koja je osvojila publiku već nakon predstavljanja u drugoj polufinalnoj večeri Pjesme za Evroviziju.

Evrovizija će biti održana od 7. do 11. maja u Malmeu, a šta se krije iza nastupa ove sjajne umjetnice koja je svjetsku slavu postigla i prethodnim hitom "Džanum"?

Cvijet koji u srpskoj istoriji ima posebnu simboliku, za nju predstavlja simbol borbe, hrabrosti i istrajnosti, a zahvaljujući art direkciji Branka Tmušića, snaga pjesme je izvanredno dočarana i scjenskim nastupom.

-Ideja je bila da se predstavi dramatična bajka koja priča priču o hrabrosti, istrajnosti, ali i fragilnosti. Ona koja podsjeća da posle kiše uvijek dođe sunce, da je svetlo na kraju tunela, da je noć najtamnija pred svitanje. Audio-vizuelni narativ performansa govori univerzalnim jezikom, te može da se razume na globalnom nivou, ali sa jakom, lokalnom porukom koju nosi simbol cveta ramonde  otkrili su iz pjevačicinog tima, a impresivnom utisku doprinosi i upečatljiv modni segment.

Kostim za Teya Doru kreirala je Mina Cvetinović, koja je istakla da je nadahnuće crpila iz čiste emocije pjesme.

-Stajling predstavlja jačinu stijene, kao i ramondinu snagu da se ponovo rodi i digne iz pepela. Pantalone su redizajn, odrađene u distressed maniru, a, simbolično, kako kostim ide ka gore, dobijamo elegantniji i finiji momenat -, rekla je ona.

Šminka i frizura upotpunile su čitavu ideju, zahvaljujući Nikoli Rakiću i Milici Lukaji.

Slojevitost Teya Dorinog nastupa doprinosi i njegovoj kompleksnosti, kao i izvrsnosti, a za to su bili zaduženi Teya Dora lično, uz art direkciju Branka Tmušića i Rebija, režiju Igora Basorovića i produkciju Milice Fajgelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana