Због високих тонова пјевајући караоке завршио у болници

UDN
Foto: Pixabay

ХУНАН- Кинески медији недавно су извијестили о бизарном случају младића који је задобио озбиљну повреду плућа покушавајући да досегне високе тонове пјевајући караоке.

Ванг Џе (25) из провинције Хунан, завршио је у хитној помоћи са колабрирајућим плућима након што се напрезао док је пјевао караоке на рођенданској забави пријатеља.

Ванг је одлучио да свима покаже како пјева, те узео микрофон и пустио “Њу Дрункен Конкубине”, пјесму познату по високим тоновима. Ванг је дао све од себе да их досегне, међутим, осјетио је оштар бол у грудима због којег је морао да прекине наступ.

На бол се није обазирао превише све до следећег дана, када је установио да једва дише па га је породица хитно превезла у болницу

Љекарима је испричао шта се догодило претходног дана и да је током цијеле ноћи осјећао бол у десном плућном крилу. Рендген је показао да је претрпио пнеумоторакс, стање које је потенцијално опасно по живот, гдје се стварају мјехурићи ваздуха између плућа и зида грудног коша преноси кинески портал УДН.

Доктори су том човјеку рекли да је, када се напрезао да достигне високе тонове док је певао “Њу Дрункен Конкубине”, употребио толику силу да су му ваздушни џакови у десном плућном крилу пуцали, изазивајући ваздушне џепове веће од једног центиметра у грудној шупљини и постепено сабијање плућа до 15% нормалне запремине.

Ванг Џе је морао да се подвргне булектомији, инвазивној процедури за уклањање накупљања ваздуха у његовој грудној шупљини. Срећом, потпуно се опоравио и отпуштен је из централне болнице у Чангши.

Колико год изненађујуће звучало, патити од колапса плућа због караока и није непознато. У ствари, приказали смо сличан случај прије неколико година. Био је и случај младића који је доживио спонтани пнеумоторакс док је радио јутарње вјежбе истезања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана