У стомаку бијелог алигатора пронађено 70 кованица

Танјуг
У стомаку бијелог алигатора пронађено 70 кованица

Радници зоолошког врта у Сједињеним Америчким Државама открили су необичан проблем током рутинског прегледа бијелог алигатора (36) по имену Тибодо, познатог по леукизму - бијелој кожи и плавим очима.

Новчићи су, како је откривено, били бачени у ограђени простор у којем животиња борави током чишћења базена, а посјетиоци су их бацали из забаве.

Када су радници зоолошког врта примјетили проблем, алигатор је хитно подвргнут операцији како би се уклонили новчићи из његовог стомака.

"Тибодо је анестезиран и интубиран како бисмо могли безбједно да спроведемо процедуру", каже у саопштењу сарадница и ветеринарка Кристина Плуг.

Током захвата је постављена пластична цијев да би заштитили његова уста, а коришћена је и камера.

"Користили смо камеру која нам је помогла да извучемо стране предмете“, додаје ветеринарка.

Директорка зоолошког врта, Тејлор Јау, изјавила је да ова врста процедуре није уобичајена, наглашавајући озбиљност ситуације.

Ветеринарка Кристина Плуг је истакла да људи често нису свјесни како новчићи могу штетити животињама, додајући да гутањем новчића, животиње уносе и опасне хемикалије.

Зоолошки врт је апеловао на посјетиоце да не бацају никакве предмете у базене са животињама како би се избјегле овакве ситуације, преноси Би-Би-Си.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана