Шест година држали покојника у кући да би добијали његову пензију! (VIDEO)

GS
Foto: The Associated Press

Пар из Канзаса оптужен је да је на превару прикупио више од 215.000 долара пензије у име њиховог мртвог рођака, док су његово тијело скривали у својој кући шест година.

Власти кажу да је Мајк Керол умро 2016.године у 81. години, али полиција у Оверленд парку није открила његово тијело све до 2022. након што је његов зет Кирк Ритер позвао полицију да пријави његову смрт у предграђу Канзас Ситија.

Тужиоци кажу да су Лин Рите (61) (кћерка покојника) и Кирк Ритер (61), наставили да полажу и троше са Кероловог банковног рачуна (пензију) чак и док је његово тијело постало “мумифицирано” на кревету у кући коју је посједовао.”

Осуђени пар је више пута давао изговоре зашто Керол никада није могао да преузме телефонски позив или посете.

Пар би требало да се појави на савезном суду 2.фебруара 2024 како би се суочио са неколико оптужби. Нису одговорили на телефонске и е-mail поруке из новина, а у судским документима не наводи се бранилац који их заступа, извјештава агенција АП.

Тужиоци су рекли да су исплате пензија и социјалног осигурања које је Керол примио током шест година након његове смрти износиле укупно 216.067 долара. Али банковни записи из тог времена показују да су чекови исписивани са његовог банковног рачуна и уновчени од стране Лин и Кирка Ритера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана