Рибар извукао неман из дубина у плићак (ВИДЕО)

Г.С.
Foto: Скриншот

Рибар са Флориде је показао изузетну храброст након што је случајно извукао велику ајкулу чекићару од 3.5 метра из мора те га храбро вратио назад у дубину. Снимак овог фасцинантног сусрета тренутно узбуркава онлине свијет.

Брендон Грифин, 23-годишњи механичар из Јужне Флориде, често дијели своје риболовачке подвиге на свом ЈуТјуб каналу.

Током своје најновије авантуре, Грифин је пецао на „изолованој плажи“ у Панхендлу када је случајно закачио ову морску звијер, преноси „Клик“.. 

„Извукао сам ју што је брже могуће, ослободио удицу у води и правилно ју вратио у океан тако да сам ју пливајући повео ван обале“, рекао је Грифин за „ПЕН Њуз“.

Обзиром да велике чекићаре ријетко преживе када су ухваћене, а и забрањено их је држати на флоридским водама према државним правилима, Брендон је знао да мора ослободити звијер што је прије могуће.

„Чекићаре су врло осјетљиве, а свако риболовачко вријеме које траје дуже од 45 минута представља пријетњу њиховом здрављу. Ако и помислим да би оно што је ухватило мој мамац могла бити чекићара, радим све што је потребно да ју што прије извучем, осигуравајући тако да чекићара буде ослобођена и сигурно отплови“, објаснио је Грифин.

Снимак који је снимио Грифинов пријатељ и колега рибар Гејџ Витон приказује Брендона како повлачи чекићару до плитке воде након епске борбе. Након тога, Грифин и Витон изненађујуће улазе у зону валова, хватају се са сваке стране ове морске звијери као кајак и одводе ју назад у дубоку воду.

Снимак завршава призором како чекићара плива према отвореном океану док се двојица пријатеља радују успјешном ослобађању. Укупно гледано, борба с чекићаром трајала је око 22 минуте, од хватања до ослобађања, према Грифину.

Можда звучи лудо улазити у воду с великом чекићаром, највећом врстом чекићарки која може нарасти до 5.5 метара и тежити више од 226 кила. Међутим, Грифин тврди да је изузетно опрезан. „Увијек имајте двије особе у води које вам помажу при ослобађању“, савјетовао је. „Држите руке даље од уста која су смјештена на дну чекићарке.“

Флоридски рибар додаје како треба пазити да чекићарка не плива назад и не обори вас с ногу, што му се наводно једном догодило. Генерално, рибар сматра да су велике чекићарке неправедно стигматизовани због „своје величине“.

„Помогао сам ослободити приличан број чекићарки, и стварно не мисле никакво зло“, изјавио је Грифин. „Немам страха од чекићарки, чак ни у дивљини.“

Додао је:
„Више се бојим размишљања о томе што је пратило ову чекићарку, попут врло опасног тигарског морског пса“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана