Прије и послије: Прво шишање невјероватног Шона ФОТО

Танјуг
Прије и послије: Прво шишање невјероватног Шона ФОТО

У Аустралији је недавно пронађена овца која на себи има невјероватних 20 килограма вуне. На њену срећу (или жалост), убрзо након што је пронађена, ова овца је и ошишана.

Вјерује се да животиња, коју је у дивљини открио фармер Питер Хејзел, није била шишана од рођења, односно неких шест година.

Шон, како су Питер и његова супруга Нети назвали овцу, је пронађен како тумара недалеко од њихове фарме, у близини града Отландс, на Тасманији, пренијели су аустралијски медији 28. августа.

Иако није оборио свјетски рекорд - држи га новозеландска овца по имену Шрек, код које је 2004. измјерено 27 килограма вуне (што је довољно да се сашије 20 мушких одијела), Шоново крзно је ипак прилично импресивно.

Густина вуне је толика да се овца веома тешко креће и готово да уопште не види.

Хејзел је рекао аустралијским новинарима да је зачуђујуће како је животиња са толико вуне на себи уопште успјела да преживи.

"Обичну падну на леђа и не могу више да се усправе. Постају и жртве мува или умру од топлотног удара", објаснио је он.

Шон, чија је старост процијењена на шест година, убрзо је доживио своје прво шишање. Јадној овци је вјероватно лакнути када се ослободила свог вуненог оклопа. Али ко зна, можда ће јој бити хладно, па ће зажалити што се нашла гола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана